DINGEMAN SCHOUTEN VETERANEN TOERNOOI 2002.Gelegenheidsteam van SC Badhoevedorp pas in finale gestuit.Zaterdag 31 augustus stond voor de 18e keer het inmiddels vermaarde DINGEMAN SCHOUTEN Toernooi voor veteranenteams op het programma. De organisatie had de vrijdagavond er voor nog alles op alles moeten zetten om acht teams in het veld te krijgen. De vereniging Sparta Amsterdam belde af, ondanks de eerder gedane toezegging deel te komen nemen. In allerijl werden diverse leden van sc Badhoevedorp telefonisch benaderd, met het verzoek om toch maar vooral zaterdagochtend om 10.30 uur aanwezig te zijn, om zodoende het toernooi qua opzet door te kunnen laten gaan. Nu beschikt de club gelukkig over meerdere voetballers, die de gerechtigde leeftijd van veteraan, t.w. 35 jaar, bereikt hebben, en de organisatie slaagde dan ook in hun opzet. Zaterdagochtend na 10.00 uur kwamen dan de diverse deelnemers binnenstromen. Uit Zwanenburg was bekerhouder NAS weer present; uit Hoofddorp was de plaatselijke club van die naam gekomen; Amsterdam werd vertegenwoordigd door de oudgedienden van Vlug en Vaardig, Sloterpark en KBV; uit Badhoevedorp tenslotte drie teams, t.w. Pancratius en twee teams van de organiserende Sport Combinatie. Om 11.00 uur was het dan de beurt aan Dingeman Schouten om, onder het toeziend van de deelnemende ploegen, de aftrap te verrichten, waarmee het toernooi officieel geopend werd.
De omstandigheden om te voetballen waren prima en in de eerste wedstrijden werd er dan ook al driftig op los gescoord. SCB 1 trakteerde Vlug en Vaardig op een duidelijke 5-1 nederlaag, terwijl titelverdediger NAS middels een 3-0 zege op Hoofddorp de eerste schreden zette om een herhaling van vorig jaar te kunnen gaan realiseren. Het gelegenheidsteam, SCB 2, verraste Sloterpark, door met 1-0 te winnen.
In de tweede wedstrijdronde kon had SCB 2 de smaak te pakken en werd Hoofddorp met 3-0 opzij gezet. SCB 1 had kennelijk teveel kruit verschoten in z’n eerste wedstrijd, want tegen Pancratius werd kansloos met 5-0 verloren. KBV tenslotte bezorgde Vlug en Vaardig z’n tweede nederlaag door met 4-1 te winnen.
De derde wedstrijdronde kon al voor wat duidelijkheid gaan zorgen inzake de mogelijke poule-eindstanden. SCB 1 trad aan tegen KBV en moest winnen om nog een kans te hebben. De Amsterdammers counterden echter slim en trokken middels een 2-1 score de winst naar zich toe. Pancratius, al warm gedraaid tegen SCB, won opnieuw en dat ging ten koste van Vlug en Vaardig, dat daarmee z’n 3e nederlaag leed. Het werd 4-0. NAS werd verrast door Sloterpark, dat de titelverdediger een 1-2 nederlaag wist toe te brengen.
De laatste wedstrijdronde was het Hoofddorp, dat toch nog een wedstrijd wist te winnen. Verrassenderwijs versloegen zij Sloterpark met 1-0, zodat maar weer eens bewezen werd, dat je met toernooivoetbal nooit van tevoren kunt bepalen hoe de bal zal gaan rollen. Pancratius versloeg KBV met 2-0 en werd daardoor winnaar in zijn poule. De wedstrijd tussen NAS en SCB 2 moest de winnaar van de andere poule opleveren. Het werd een spannende partij, die uiteindelijk met 1-1 onbeslist eindigde. Het gelegenheidsteam van SCB werd zodoende poulewinnaar. De poule-eindstanden:
Dingeman Schouten en de wisseltrofee.
De nummers 1 en 2 uit beide poules hadden nu nog een wedstrijd tegoed. KBV en NAS gingen de strijd aan om de 3e en 4e plaats. Vanwege diverse opgelopen blessures hadden beide teams bij de organisatie het verzoek gedaan, deze strijd te mogen beslissen via penalty’s. Aan dat verzoek werd gehoor gegeven en zo werd voorafgaand aan de finale vanaf elf meter beslist werd er 3e en 4e zou gaan worden. NAS nam de strafschoppen iets beter dan KBV. Zo kwam het tot een herhaling van vorig jaar, toen beide ploegen in de finale stonden en NAS uiteindelijk ook vanaf 11 meter de winnaar werd.
De eindstrijd werd een dorpsderby tussen Pancratius en Badhoevedorp 2, waarin Pancratius via een fraaie kopbal op een 1-0 voorsprong kwam, maar Badhoevedorp via een fraaie aanval weer op gelijke hoogte kwam. Het beter op elkaar ingespeelde Pancratius bleef echter het initiatief houden en kwam op een 2-1 voorsprong. Badhoevedorp had geen conditie meer om terug te vechten en moest lijdzaam toezien hoe Pancratius uiteindelijk via nog twee doelpunten een verdiende 4-1 overwinning behaalde. Hieronder enige spelmomenten uit de finale.
De eindstand van deze 18e editie is geworden:
Rond kwart voor vier vond de prijsuitreiking plaats van dit gezellige en geslaagde evenement. Ook de scheidsrechters, t.w. mevrouw Krijtenberg, Peter Hulsman en Jan Slinger werden daarbij niet vergeten, terwijl de dames van de kantine een bloemetje kregen. Uiteindelijk werd de grote wisselbeker door Dingeman Schouten overhandigd aan Paul Slaman, aanvoerder van Pancratius.
Het bleef nog lang gezellig in de kantine na afloop, waarbij er voor de deelnemers ook nog een buffet geregeld was, waarbij ook deze traditie binnen het veteranentoernooi gehandhaafd bleef. De organisatie kon met een tevreden gevoel huiswaarts keren. Op naar de 19e editie in 2003. Tot slot nog het team van Badhoevedorp 1, dat buiten de prijzen viel. Staand v.l.n.r.: Rene Lagendijk, Marcel de Jong, Johan Scheepmaker, Raymond Hulsman, Jan Hoeksema en Ed van de Berg. Gehurkt v.l.n.r.: Aart Lagendijk, Ruud Bloemer, Nico Tijssen, Peter de Koter en Herman Krijgsman.
|
SCPB'22 Contributierekening:NL64 RABO 0359 6081 67, Rabobank Amsterdam |